Toegankelijkheid binnenstad

Inventarisatie toegankelijkheid binnenstad

Ter voorbereiding op het evenement Gouda, Niks mis mee!,  zijn afgelopen zomer GAB leden Karin van Dijk, Margit van Hoeve, Yvonne Balvers, Michel van Lookeren en Thijs Zuidam in wisselende samenstelling samen met Irene Klein Haneveld van de SOG op bezoek geweest bij 170 Goudse winkeliers.

Met als doel een globale inventarisatie te maken van de stand van zaken rond toegankelijkheid van de binnenstad voor mensen met een lichamelijke en zintuiglijke beperking, of chronische ziekte.

De insteek: Welke mogelijkheden zijn er per winkel en wat zijn de wensen van de winkeliers op het gebied van vergroten van toegankelijkheid.

Lees hier de resultaten van deze inventarisatie!


Project toegankelijke binnenstad

Hoe kan de Goudse binnenstad beter bereikbaar worden voor mensen met een beperking? Dat is de vraag die de gemeente Gouda samen met de GAB heeft voorgelegd aan studenten van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology, een samenwerkingsverband tussen het regionale bedrijfsleven, mboRijnland en de gemeente.  Een volle Raadszaal met bijna 60 studenten was de start voor het project toegankelijke binnenstad! Een mooie samenwerking om tot innovatieve oplossingen te komen!