25 sep

GAB lid Carla Weller genomineerd voor “Heldin voor Gouda”

Op zaterdagavond 28 september wordt in het Cultuurhuis Garenspinnerij de onderscheiding Heldin voor Gouda uitgereikt. De uitreiking is onderdeel van een debatavond over 100 jaar algemeen kiesrecht.

Debatavond en onderscheiding Heldin voor Gouda

Met deze onderscheiding ‘Heldin voor Gouda’ wil de gemeente Goudse vrouwen als rolmodel zichtbaar maken voor andere meisjes en vrouwen; Goudse vrouwen in de spotlight die zich maatschappelijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie en de verbetering van de positie van vrouwen in Gouda.

33 vrouwen zijn door Gouwenaren genomineerd. Daarvan zijn er vier door een onafhankelijke jury geselecteerd voor uitverkiezing op 28 september. In willekeurige volgorde zijn dat: Carolyt Koops, Maud Roukens, Saliha Bochhah en Carla Weller.

De uitreiking is onderdeel van een debat, dat voortkomt uit een motie in de gemeenteraad over 100 jaar algemeen kiesrecht (aangenomen tijdens de raadsvergadering op 30 januari 2019).

100 jaar algemeen kiesrechtHet debat

Tijdens dit stadsdebat willen we met elkaar in gesprek gaan op welke manier een gelijke en evenwichtige inbreng van mannen en vrouwen in het publieke domein bereikt kan worden. Uit de feiten en ervaringen blijkt dat we na 100 jaar (vrouwen) kiesrecht nog niet klaar zijn. Julia Wouters (auteur boek ‘Zijkant van de macht’) neemt ons mee in de feiten en patronen over dit thema en begeleidt het stadsdebat.

Toegang voor de debatavond en uitreiking is gratis. Iedereen is van harte welkom!

Adres:
Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34a Gouda

28 september 2019
Inloop: 19.30 uur
Start:   20.00 uur
Eind:    22.30 uur